Koffiebonen van Bristot

Bristot is een echt Italiaans merk uit de buurt van Belluno. Deze koffie wordt vaak geschonken in Italiaanse ijssalons doordat veel ijsmakers uit dezelfde buurt kwamen als de oprichter van het merk Bistrot. Caffè Bristot is een toonaangevend merk met constante aandacht voor veranderende stijlen en technologieën om te blijven voldoen aan veranderende smaken.

De koffie van Bistrot heeft een zeer intense smaak door de toevoeging van Robusta bonen. De koffiebonen zijn ideaal voor het bereiden van een lekkere cappuccino of een latte macchiato. In ons assortiment vind je verschillende varianten Bistrot koffiebonen. Wil je meer informatie of advies? Neem dan contact op.

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wat is het verschil tussen Arabica en Robusta?

Branders hebben het vaak over een combinatie van Robusta en Arabica bonen of je koopt een koffie met 100% Arabica bonen. Maar wat is nu het verschil tussen deze twee soorten koffiebonen? De Arabica is een koffieplant die alleen op grotere hoogtes groeit omdat deze plant gevoelig is voor parasieten en ziekten. De weerstand van deze plant is laag en dit heeft een lager cafeïnegehalte als gevolg. Arabica koffiebonen zijn hierdoor milder en aromatischer. Robusta is juist krachtiger. Deze plant heeft meer weerstand wat juist resulteert in een hoger cafeïnegehalte. Dit is ongeveer 70% hoger dan bij Arabica koffie. De ene boon is juist krachtig en de ander verfijnd, deze balans maakt de koffiebonen zo’n goede combinatie.